valse kroep


valse kroep 1.0

(gezondheid, geneeskunde en zorg)

ongevaarlijke, virale ontsteking van de bovenste luchtwegen in de buurt van de stembanden die doorgaans voorkomt bij kinderen en die wordt gekenmerkt door een plotselinge aanval van benauwdheid, door heesheid en hoesten

Semagram (extra betekenisinformatie)


Valse kroep…

is een ontsteking; is een ziekte

      Wetenschappelijke naam: laryngitis subglottica

      Algemene voorbeelden


      Pseudokroep (laryngitis subglottica) is een slijmvliesontsteking van het strottenhoofd en de bovenste luchtwegen. Doordat de symptomen lijken op die van difterie (de echte kroep) is de naam pseudo-kroep (valse kroep) ontstaan. In tegenstelling tot de echte kroep is pseudokroep echter geen ernstig ziektebeeld.

      http://www.medicinfo.nl/%7B675cae2c-428a-4eb2-be13-c7cf4a10b7ed%7D

      Vooral om jonge moeders een hart onder de riem te steken gingen we er van uit om op een deskundige wijze informatie te verstrekken rond een aantal typische vaak voorkomende aandoeningen en situaties (koortsstuipen, brandwonden, onderkoeling, hitteslag, verwonding, valse kroep, wiegendood, ...) die te maken hebben met het jonge kind.

      http://www.9maand.com/

      Mijn kind heeft valse kroep. Men zegt dat dit een aanwijzer is voor latere allergie? Zeer zeker. Ook de kinderen die regelmatig een lopende neus, een verkoudheid of andere luchtwegen klachten hebben, zal men volgen voor eventuele allergieën.

      http://users.pandora.be/zeldzame.ziekten/List.a/Aller(1).htm